Ergonomische en Levenscomfort verhogende producten

Keurmerk webwinkel

Gratis ophalen en weer thuisbrengen Gratis brochure Gratis vrijblijvende thuis demo

OPEN MENU

Wat moet u weten over een hoog laag bed voordat u deze aanschaft

WAT U OVER HOOG LAAG BEDDEN MOET WETEN!

Voordat u een hoog laag bed aanschaft is het goed om goed op de hoogte te zijn omtrent wat u kunt verwachten en wat niet. Ook is het belangrijk om te weten aan welke eisen een hoog laag bed moet voldoen.

Om met het laatste te beginnen, zorg er ALTIJD voor dat wat u ook koopt het om een GECERTIFICEERD verpleegbed gaat.Indien u geen gecertificeerd hoog laag bed hebt loopt u een grote kans dat de zorgverstrekker of zorgverlener die meestal vroeg of laat bij u aan bed gaat komen, uw ziekenhuis bed afkeurd als verpleeg bed met hoog laag functie. Dus, dan kan je letterlijk spreken over WEGGEGOOID GELD.

KAN IK BEPALEN WAT IK IN EN AAN HET HOOG LAAG BED WIL?

Mensen hebben vaak diverse wensen waaraan het ziekenhuis bed moet voldoen maar een verpleeg bed is in eerste instantie bedoeld voor de mensen rond het bed en niet voor diegene die het bed gebruikt. vandaar ook dat een hooglaagbed gecertificeerd moet zijn. Bij een hooglaag bed gaat het vooral om veiligheid, veiligheid voor u en voor de mensen rondom het bed.Ook moet een hoog laag bed voldoen aan de eisen die voor verpleging belangrijk zijn, zoals de juiste werkhoogte, gemakkelijk en goed reinigbaar, bevestigingspunt(en)  voor een optrekhulp (papegaai), katheder zak houder, een lamp etc. maar ook de juiste en bepaalde standen voor de benen of het bovenlichaam gedeelte, dit om bijvoorbeeld meer en gemakkelijk te kunnen ademen.

Erg langzaamaan komt er steeds iets meer keuze mogelijkheden voor de consument, maar dit stelt nog steeds niet zoveel voor. Bij veel merken kunt u helemaal niets kiezen en bij de betere maar ook duurdere merken is er dan wat keuze in houtkleur en vaak ook in hoofd- en voetbord model.

Als er een hoog laag bed besteld moet worden dan spreek je bij de betere bedden toch al snel over 8 weken. Er zijn maar weinig bedrijven die ook maar iets op voorraad hebben staan. Leefcomfort heeft van bijna al onze merken die wij voeren voorraad staan maar uiteraard niet in iedere kleur of ieder model hoofd – en voetbord.

VERSPIL UW GELD NIET EN KOOP HOE DAN OOK EEN GECERTIFICEERD BED!

Er bestaan honderden type verpleeg bedden die wel gecertificeerd zijn zodat het echt niet nodig is om zo’n grote miskoop te doen.De laatste jaren worden er steeds meer bedden verkocht met een hoog laag functie, vaak in de vorm van een boxspring en eigenlijk altijd met het verhaal dat u een bed voor de toekomst koopt. Immers de hoog laag functie garandeert deze bewering, maar niets is minder waar.

NEP HOOG LAAG VERPLEEG BEDDEN!

Deze “namaak” hoog laag bedden voldoen niet aan deze eisen en daarom worden deze bedden vaak terecht geweigerd door de zorgverstrekker.

Niet gecertificeerd hoog laag systeemVoorbeeld van een niet gecertificeerd hoog laag systeem.

Een gecertificeerd hoog laag verpleeg bed koopt u tussen de € 800,- en € 4500,-. De bedden in de onderste prijscategorie zijn metalen bedden met duidelijk zichtbare  motoren aan het hoofd en voeteneinde. Dit zijn zeker niet de fraaiste bedden en deze bedden bewegen nogal gemakkelijk van links naar rechts en van voor naar achteren (wiebelen) zodra men zich omdraait in bed of een andere bewegingen maakt. Maar de bedden doen waar ze voor gemaakt zijn en ze zijn gecertificeerd.

Hoog-laag bed Amalia 90 x 200 van LeefcomfortBed met kopmotoren

WAAROM IS ER ZO WEINIG TE KIEZEN?

De fabrikanten van hoog laag verpleeg of ziekenhuis bedden produceren deze op bestelling en altijd in grote aantallen. Meestal is er geen of zeer weinig keuze in verschillende ombouwen of kleuren. Leefcomfort heeft vanaf dat zij zijn begonnen met hoog-laag bedden te verkopen zich ingezet om deze bedden wat huiselijker te krijgen en in de loop der jaren hebben wij al best grote stappen gemaakt op dit gebied. Zo is Leefcomfort ook de “uitvinder” van het twee- persoons- hoog laag bed met aan beide zijde een gecertificeerd hoog laag systeem of aan één zijde het hoog laag systeem en de andere zijde een vast bed.

Twee- persoons Belletto bed van LeefcomfortDe twee- persoons uitvoering van het Belletto bed, bedacht door Leefcomfort.

Maar ook de Semi boxspring uitvoeringen met een gecertificeerd hoog laag systeem compleet met alle mogelijkheden zijn producten die door Leefcomfort zijn ontworpen.

King Richards 2- persoons gecertificeerd hoog laag bed van LeefcomfortKing Richards 2- persoons gecertificeerd hoog laag bed incl. gedeelde zijbeveiliging.

WAAROM IS HET ENE BED VEEL DUURDER DAN HET ANDERE HOOG LAAG BED?

Bij de duurdere bedden wordt er veelal gebruik gemaakt van andere hefsystemen waarvan het schaarsysteem het sterkste systeem is en het systeem waarbij het bed via 4 poten omhoog beweegt het meest fraaie systeem. Ook vindt u bij de duurdere versies de hierboven beschreven virtuele draaipunten als scharnierpunten voor de bewegende delen van de 4 lig vlakken. Een anti-Trendelenburg stand is op deze groep bedden veelal ook aanwezig en deze stand is pure verwennerij. Het bed komt dan in een soort relax fauteuil stand waardoor bepaalde gedeelten van uw lichaam veel minder belast worden. Een geweldige stand om te converseren, televisie te kijken, een boek te lezen of wat werkzaamheden te verrichten. Bij die bedden waar men de virtuele draaipunten echt goed berekend heeft krijgt u in deze stand ook een zeer goede ondersteuning in de onderrug.

WELKE BREEDTE MATEN BESTAAN ER?

De standaard lig breedte voor een hoog laag bed is 90 cm. Er bestaan wel bredere uitvoering maar deze vindt u sporadisch en zijn vaak fors duurder (deze bedden worden in veel kleinere aantallen geproduceerd vandaar de fors hogere prijzen). Bij een 100 cm. breed ligvlak zal de zorgverlener waarschijnlijk nog niet gaan steigeren maar bij nog bredere uitvoeringen loopt u de kans dat de zorgverstrekker het bed weigert omdat men dan te ver over het bed heen moet buigen en zodoende de rug van de zorgverlener veel te zwaar belast word. Vraag dus eerst na welke breedte maat maximaal wordt toegestaan.

Er bestaan hoog laag bedden vanaf 70 cm. ligbreedte en het breedste hoog laag bed heeft een ligbreedte van 140 cm. Uit onderzoek is gebleken dat een ligbreedte van minimaal 90 cm. garant staat voor de beste nachtrust.

WAT IS DE BESTE LIG LENGTE?

De standaard lig lengte is 200 cm. maar als u genoeg ruimte in uw kamer hebt adviseren wij om minimaal een 210 cm. lang ligvlak te kiezen en beter nog is een 220 cm. lang ligvlak. Bij een hoog laag ziekenhuis bed worden de fowler stand (verstelling van de benen) en het hoofdgedeelte veel vaker gebruikt dan in een normaal bed, zodra men deze verstelmogelijkheden gaat gebruiken verplaatst uw lichaam iets naar voren zodat een bed dan al gauw aan de korte kant is.

EN KUNNEN ALLE MATRASSEN OP EEN HOOG LAAG BED?

Meestal gaat op een hoog laag bed met een standaard ligvlak van 90 x 200 cm. een 85 cm. brede en 195 cm. lange matras. deze maten zijn per fabrikant verschillend. Deze afwijkende maten zijn er omdat een verpleegbed aan beide zijde matras remmen heeft en zodoende een 90 breed matras met het beddengoed heel erg strak hier tussen zou moeten worden geperst. Houd er dus rekening mee dat u bij aanschaf hoogst waarschijnlijk ook een nieuwe matras moet kopen of dat u zich in ieder geval hierover laat voorlichten.

 

Productcategorieën

BROCHURE
BROCHURE

Wenst u een gratis brochure te ontvangen?

VRIJBLIJVENDE THUIS DEMO
VRIJBLIJVENDE THUIS DEMO

Een gratis en geheel vrijblijvende thuisdemonstratie met fauteuils of hooglaag bedden?

OPHAAL EN THUISBRENG SERVICE
OPHAAL EN THUISBRENG SERVICE

Vraag hier onze gratis en geheel vrijblijvende haal en breng service aan.