► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

Wat u moet weten!

Hoog laag bed kopen? Dit moet u weten voordat u deze aanschaft.

Voordat u een hoog laag bed aanschaft is het goed om goed op de hoogte te zijn omtrent wat u kunt verwachten en wat niet. Ook is het belangrijk om te weten aan welke eisen een hoog laag bed moet voldoen. Dat vertellen we u graag allemaal op deze pagina.

Om met het laatste te beginnen: zorg er altijd voor dat het om een gecertificeerd verpleegbed gaat. Indien u geen gecertificeerd hoog laag bed hebt, loopt u een grote kans dat de zorgverstrekker of zorgverlener, die meestal vroeg of laat bij u aan bed gaat komen, uw ziekenhuisbed afkeurt als verpleegbed met hoog laag functie. Dus, dan kan je letterlijk spreken over weggegooid geld.

Bekijk hier ons assortiment met hoog laag bedden.

Kan ik bepalen wat ik in en aan het hoog laag bed wil?

Mensen hebben vaak diverse wensen waaraan het hoog laag bed moet voldoen, maar een verpleegbed is in eerste instantie bedoeld voor de mensen rond het bed en niet voor diegene die het bed gebruikt. Vandaar dat een hoog laag bed gecertificeerd moet zijn. Bij een hooglaag bed gaat het vooral om veiligheid voor u en voor de mensen rondom het bed. Ook moet een hoog laag bed voldoen aan de eisen die belangrijk zijn voor de verpleging, zoals de juiste werkhoogte, dat het gemakkelijk en goed reinigbaar is, bevestigingspunt(en) voor een optrekhulp (papegaai), katheter zak houder, een lamp etc. Daarnaast zijn de juiste en bepaalde standen voor de benen of het bovenlichaam gedeelte belangrijk, om bijvoorbeeld meer en gemakkelijk te kunnen ademen.

Erg langzaamaan is er steeds iets meer keuze voor de consument, maar dit stelt nog steeds niet zoveel voor. Bij veel merken kunt u helemaal niets kiezen en bij de betere maar ook duurdere merken is er wat keuze in houtkleur en vaak ook in het hoofd- en voetbordmodel.

Als er een hoog laag bed met certificaat besteld moet worden, dan spreek je bij de betere bedden toch al snel over 8 weken. Er zijn maar weinig bedrijven die ook maar iets op voorraad hebben staan. Leefcomfort heeft een voorraad van bijna al onze merken, maar uiteraard niet in iedere kleur of ieder model hoofd- en voetbord.

Verspil uw geld niet en koop hoe dan ook een gecertificeerd bed

Er bestaan honderden typen verpleegbedden die wel gecertificeerd zijn, zodat het echt niet nodig is om zo’n grote miskoop te doen.De laatste jaren worden er steeds meer bedden verkocht met een hoog laag functie, vaak in de vorm van een boxspring en eigenlijk altijd met het verhaal dat u een bed voor de toekomst koopt. De hoog laag functie garandeert immers deze bewering, maar niets is minder waar.

Nep hoog laag bedden

Deze “namaak” hoog laag bedden voldoen niet aan deze eisen en daarom worden deze bedden vaak terecht geweigerd door de zorgverstrekker.

Voorbeeld van een niet gecertificeerd hoog laag systeem.

Een gecertificeerd hoog laag bed koopt u tussen de € 800,- en € 4500,-. De bedden in de onderste prijscategorie zijn metalen bedden met duidelijk zichtbare motoren aan het hoofd en voeteneinde. Dit zijn zeker niet de fraaiste bedden en deze bedden bewegen nogal gemakkelijk van links naar rechts en van voor naar achteren (wiebelen) zodra men zich omdraait in bed of een andere bewegingen maakt. Maar de bedden doen waar ze voor gemaakt zijn en ze zijn gecertificeerd.


Bed met kopmotoren

Waarom is er zo weinig te kiezen?

De fabrikanten van verpleegbedden of ziekenhuisbedden produceren deze op bestelling en altijd in grote aantallen. Meestal is er geen of zeer weinig keuze in verschillende ombouwen of kleuren. Leefcomfort heeft vanaf dat zij zijn begonnen met hoog laag bedden te verkopen zich ingezet om deze bedden wat huiselijker te krijgen en in de loop der jaren hebben wij al grote stappen gemaakt op dit gebied. Zo is Leefcomfort ook de “uitvinder” van het tweepersoons hoog laag bed met aan beide zijden een gecertificeerd hoog laag systeem of aan één zijde het hoog laag systeem en de andere zijde een vast bed. Ook de boxspringlook uitvoeringen met een gecertificeerd hoog laag systeem compleet met alle mogelijkheden zijn door Leefcomfort zijn ontworpen.


King Richard tweepersoons hoog laag bed inclusief gedeelde zijbeveiliging.

Waarom is het ene bed veel duurder dan het andere hoog laag bed?

Bij de duurdere bedden wordt er veelal gebruik gemaakt van andere hefsystemen waarvan het schaarsysteem het sterkste systeem is, en het systeem waarbij het bed via 4 poten omhoog beweegt het meest fraaie systeem. Ook vindt u bij de duurdere versies de hierboven beschreven virtuele draaipunten als scharnierpunten voor de bewegende delen van de 4 lig vlakken. Een anti-Trendelenburg stand is op deze groep bedden veelal ook aanwezig en deze stand is pure verwennerij. Het bed komt dan in een soort relaxfauteuil-stand waardoor bepaalde gedeelten van uw lichaam veel minder belast worden. Een geweldige stand om te converseren, televisie te kijken, een boek te lezen of wat werkzaamheden te verrichten. Bij die bedden waar men de virtuele draaipunten echt goed berekend heeft krijgt u in deze stand ook een zeer goede ondersteuning in de onderrug.

Welke breedtematen bestaan er?

De standaard ligbreedte voor een hoog laag bed is 90 cm. Er bestaan wel bredere uitvoeringen, maar deze vindt u sporadisch en zijn vaak fors duurder. Deze bedden worden namelijk in veel kleinere aantallen geproduceerd, waardoor de prijzen veel hoger zijn. Bij een 100 cm. breed ligvlak zal de zorgverlener waarschijnlijk nog niet gaan steigeren, maar bij nog bredere uitvoeringen loopt u de kans dat de zorgverstrekker het bed weigert. Men moet dan namelijk te ver over het bed heen buigen, waardoor de rug van de zorgverlener veel te zwaar belast wordt. Vraag dus eerst na welke breedtemaat maximaal wordt toegestaan.

Er bestaan hoog laag bedden vanaf een ligbreedte van 70 cm. Het breedste hoog laag bed heeft een ligbreedte van 140 cm. Uit onderzoek is gebleken dat een ligbreedte van minimaal 90 cm garant staat voor de beste nachtrust.

Wat is de beste liglengte?

De standaard liglengte is 200 cm,  maar als u genoeg ruimte in uw kamer hebt adviseren wij om een ligvlak te kiezen van minimaal 210 cm lang. Nog beter is een ligvlak van 220 cm lang. Bij een hoog laag bed worden de fowler-stand (de verstelling van de benen) en het hoofdgedeelte namelijk veel vaker gebruikt dan in een normaal bed. Zodra men deze verstelmogelijkheden gaat gebruiken verplaatst uw lichaam iets naar voren, waardoor een bed  al gauw aan de korte kant is.

En kunnen alle matrassen op een hoog laag bed?

Meestal gaat op een hoog laag bed met een standaard ligvlak van 90 x 200 cm een 85 cm brede en 195 cm lange matras. Deze maten zijn per fabrikant verschillend. Deze afwijkende maten zijn er omdat een verpleegbed aan beide zijden matrasremmen heeft en zodoende een 90 cm breed matras met het beddengoed hier heel strak tussen zou moeten worden geperst. Houd er dus rekening mee dat u bij aanschaf hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe matras moet kopen of dat u zich in ieder geval hierover laat voorlichten.

Bekijk ons ruime aanbod hoog laag bedden

Nu u voldoende informatie heeft over de hoog laag bedden, kunt u zich gaan oriënteren op de aanschaf. Bekijk daarom onze uitgebreide collectie hoog laag bedden online, of kom langs in onze showroom om de bedden te bekijken en te testen. Bespreek uw vragen en wensen gerust met onze experts, zodat we het meest geschikte bed voor u kunnen vinden dat het beste bij uw wensen aansluit.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan. 
Lees meer