► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

Incontinentie Matrassen

Home > Incontinentie matrassen

Incontinentie Matrassen

Alles wat u moet weten over incontinentiematrassen.

Incontinentie matrassen zijn waterdichte matrassen. Er kan geen urine of andere vloeistof in trekken. Dit komt door de vloeistofdichte matrashoes. Zo worden al onze incontinentie matrassen geleverd. Met een vloeistofdichte matras bescherm hoes. Deze is gemaakt van speciaal urine bestendig materiaal. Deze vloeistofdichte matras bescherm hoes is waterdichte. Hierdoor wordt het matras beschermt tegen urine. Maar ook tegen transpiratie en ander vocht. De waterdichte matrasbeschermer is voorzien van een ritssluiting. Hierdoor is deze matrashoes verwijderbaar. Men kan de hoes dan wassen in de wasmachine.

Ook losse matrashoezen. In iedere maat. En deze zijn ook tegen urine bestand:

Vloeistofdichte losse matras bescherm hoezen leveren wij in precies de door u gewenste maat. Dit is voor die mensen die u al een matras hebben en deze wil beschermen met een vloeistofdichte matras bescherm hoes.

De vloeistofdichte matras bescherm hoes heeft de volgende eigenschappen:

Waterdicht en urinebestendig : Door de waterdichte vloeistofdichte matras bescherm hoes kan geen water door dringen. Maar ook geen urine of ander vocht. Het vocht of de urine kan men gemakkelijk van het matras afnemen. Dit ken eenvoudig met een doek en een sopje van zeep. Het materiaal is urine bestendig.

Ademend: Toch is de vloeistofdichte hoes wel ademend. Dit komt omdat de vloeistofdichte matras bescherm hoes is gemaakt van speciaal materiaal. Dit materiaal is voorzien van micro poriën. Er kan dus wel lucht in en uit het matras.

Huisstofmijt werend: In een matras leven na enige tijd vaak miljoenen huisstofmijten. Deze huisstofmijten voeden zich met menselijke huidschilfers. De huisstofmijten zelf doen de mens geen kwaad.

Echter wel de uitwerpselen. Deze kunnen een allergische reactie bij de mens veroorzaken. Mensen die allergisch zijn kunnen hiervan hinder ondervinden. Dit uit zich o.a. in jeukende ogen, een verstopte neus of een loopneus.

Ook huiduitslag of ademhalingsproblemen zijn veelal een gevolg. De huisstofmijten kunnen niet door de poriën van de vloeistofdichte matras bescherm hoes. Dus een matras met een vloeistofdichte matras bescherm hoes blijft vrij van huisstofmijten.

Waarom bij incontinentie een matras met een vloeistofdichte matras bescherm hoes gebruiken

Een matras met vloeistofdichte matras bescherm hoes heeft vele voordelen. Dit uiteraard ten opzichte van reguliere incontinentie materialen zoals bijv. luiers, een inco-matje en een molton. Men hoeft niet elke nacht met een luier naar bed omdat men af en toe eens in bed plast of last heeft van incontinentie. Een matje of een molton kan verschuiven en dan wordt het matras alsnog nat. Verder voelt men bij een matras met een vloeistofdichte matras bescherm hoes geen randen en vouwen zoals bij een molton. Slapen op een matras met een vloeistofdichte matras bescherm hoes verschilt verder niet van slapen op een regulier matras.

Voor wie is een zorgmatras / incontinentie matras

Personen die te maken hebben met incontinentie: Personen die incontinent zijn van urine of ontlasting.

Kinderen die te maken hebben met bedplassen: We spreken van bedplassen als een kind dat ouder is dan vijf jaar ’s nachts de plas laat lopen, zonder wakker te worden. Bij 6 jarigen zijn er ongeveer 2 op de tien kinderen die in bed plassen. Bij 10 jarigen is dat 1 op 20 kinderen die in bed plassen. En bij 15 jarigen is het 1 op de 50.

Volwassenen die te maken hebben met bedplassen: Ook bij volwassenen komt bedplassen voor. 1 op de 100 volwassenen kampt met dit probleem. De oorzaken hiervan kunnen nogal uiteenlopen. Wanneer iemand in bed plast is dat al erg vervelend. Het beddengoed kan men wassen maar de urine trekt ook het matras in. Dit zal naar verloop van tijd wel drogen maar de vieze lucht en de vlekken krijgt men niet zo gemakkelijk weg. Zeker niet wanneer zo’n ongelukje geregeld gebeurt. Onze vloeistofdichte matras bescherm hoes met of zonder matras kan dan uitkomst bieden.

Mensen met een allergie voor huisstofmijt: Ook mensen met een allergie voor huisstofmijt zijn gebaat bij het slapen op een matras met vloeistofdichte matras bescherm hoes. De huisstofmijt kan niet door de poriën van de vloeistofdichte matras bescherm hoes heen dringen en komen dus niet in het matras terecht.

Personen met open wonden: Personen die last hebben van open wonden kunnen ook gebruik maken van een matras met vloeistofdichte matras bescherm hoes omdat deze gemakkelijk te reinigen zijn.

Incontinentie hoezen

Incontinentie matrassen zijn waterdichte matrassen waar geen urine of andere vloeistof in kan trekken doormiddel van de vloeistofdichte matrashoes. Al onze incontinentie matrassen worden geleverd met een vloeistofdichte matras bescherm hoes welke is gemaakt van speciaal incontinentie bestendig materiaal. Meer informatie uitklappen

Deze vloeistofdichte matras bescherm hoes is als het ware een waterdichte matrashoes en komt in plaats van een tijk welke het matras beschermt tegen urine, transpiratie en ander vocht. De waterdichte matrasbeschermer is voorzien van eenritssluiting zo dat deze verwijderbaar is en men deze eventueel kan wassen in de wasmachine als dat nodig is.

Ook leveren wij in precies de door u gewenste maat vloeistofdichte matras bescherm hoezen voor die mensen die u al een matras hebben en deze wil beschermen met een vloeistofdichte matras bescherm hoes

De vloeistofdichte matras bescherm hoes heeft de volgende eigenschappen:

Waterdicht / urinebestendig : Door de waterdichte vloeistofdichte matras bescherm hoes kan geen water/urine/ander vocht in het matras door dringen. Het vocht / urine kan men gemakkelijk van het matras afnemen met een doek en een sopje van zeep.

Ademend: Terwijl de vloeistof niet door de vloeistofdichte matras bescherm hoes heen kan dringen is de matrashoes wel ademend. Dit komt omdat de vloeistofdichte matras bescherm hoes is gemaakt van speciaal incontinentiemateriaal welk is voorzien van micro poriën Er kan dus wel lucht in en uit het matras.

Huisstofmijt werend: In een matras met een gewone tijk leven na enige tijd vaak meer dan een miljoenen huisstofmijten. Deze huisstofmijten voeden zich met menselijke huidschilfers. De huisstofmijten zelf doen de mens geen kwaad. Echter de uitwerpselen van deze diertjes kunnen een allergische reactie bij de mens veroorzaken. Mensen die allergisch hiervoor zijn kunnen hiervan hinder ondervinden, zoals jeukende ogen, een verstopte neus, een loopneus, huiduitslag of ademhalingsproblemen. De huisstofmijten kunnen niet door de poriën van de vloeistofdichte matras bescherm hoes. Dus een matras met een vloeistofdichte matras bescherm hoes blijft vrij van huisstofmijten.


© 2022 Leefcomfort. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions