► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

High Resolution Foam

Home > Koudschuim matrassen

High Resolution Foam

High Resolution’ schuim is het bij een koudschuim matras ingezette hightech schuim. Het gaat hier om een polyurethaanschuim dat bij matrassen, maar ook bij andere meubelen wordt ingezet.

Koudschuim heeft bijzonder hoogwaardige eigenschappen

Het bij een koudschuim matras ingezette schuim heeft een zeer open celstructuur. Door het vocht op te nemen en dan weer te laten verdampen, heeft koudschuim uitstekende eigenschappen wat ventilatie betreft. Hierdoor voelt een matras van koudschuim niet te warm aan. Kuilvorming komt bij koudschuim matrassen niet voor. Het ‘high resolution’ schuim heeft dus een hoog comfortniveau en een zeer lange levensduur door deze bijzonder hoogwaardige eigenschappen.

Een koudschuim matras ligt beter

Een koudschuim matras heeft een corrigerend vermogen. De matras kan zich dus helemaal aanpassen aan het lichaam en geeft de juiste ondersteuning op de plekken waar dat nodig is. De progressieve tegendruk maakt dit mogelijk. Hoe meer druk er op het schuim gegeven wordt, hoe meer tegendruk het lichaam terug krijgt.

De kwaliteit van koudschuim wordt gemeten in kilo’s per kubieke meter, die de afkorting HR (High Resolution) volgen. Zo heeft het beste koudschuim een waarde tussen HR43 en HR60. Matrassen die minder dan HR43 hebben zijn minder veerkrachtig en worden niet aanbevolen. Maar het is ook niet zo dat een koudschuim matras van HR60 per se beter is dan een matras van HR43. Een HR43 matras weegt dus 43 kg per kubieke meter en voor bepaalde personen kan dit beter zijn dan een matras van 60 kg per kubieke meter. Ook bij andere meubelstukken zoals de rug van een fauteuil kan een lager getal van toepassing zijn, zonder dat dit van minder kwaliteit zou zijn.

De kwaliteit van een koudschuim matras wordt eigenlijk aangegeven door een tweede getal achter de kilo’s per kubieke meter. Dit ziet u echter nergens staan, omdat iedere producent zijn eigen codering gebruikt en enkel echte kenners iets kunnen doen met dit getal.

Wat kost een goed koudschuim matras?

Een goede koudschuim matras van 90 x 200 x 20 cm zou minimaal € 400,- moeten kosten. Dit houdt dan wel een luxe matras tijk in. Matrassen die goedkoper zijn hebben vrijwel zeker koudschuim van minderwaardige kwaliteit of een lager HR gehalte. Houd er bij de prijs ook rekening mee dat een goede koudschuim matras van rond HR45 een zeer lange levensduur heeft en u hem zo’n 12 à 15 jaar kunt gebruiken.

Een koudschuim matras is dus koel en zeer veerkrachtig, neemt goed vocht op en krijgt geen kuilvorming. Bovendien heeft het een lange levensduur. Laat u wel adviseren alvorens u een koudschuim matras koopt. Wij leggen u tijdens een kopje koffie in onze showroom graag alles uit!


© 2022 Leefcomfort. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions