► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

Vemcare Huntington hooglaagbed

Home > Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed
Vemcare Huntington hooglaagbed

Vemcare Huntington hooglaagbed

Vemcare is de ontwikkelaar en producent van het Huntington hooglaagbed. Een uniek verpleegbed die ook in tal van andere situaties wordt ingezet om onrust en/of letsel te beheersen.

Klik op onderstaande afbeelding om de film te bekijken.

Naar aanleiding van vele verzoeken uit de praktijk heeft Vemcare in samenwerking met Huntington Expertisecentrum Atlant in Apeldoorn, het Vemcare Huntingtonbed ontwikkeld. Sinds 2013 produceert en levert Vemcare reeds de Huntingtonstoel Relax. In 2019 is daar de Vemcare Huntingtonstoel Actief, met zijwaartse romp ondersteuning bijgekomen.

Er was een groeiende behoefte aan een Huntingtonbed dat voorzien was van goed gepolsterde panelen met gedeelde, gestoffeerde en gepolsterde zijbeveiliging. Zonder uitstekende delen of knoppen, goed verrijdbaar en het liefst gebaseerd op een professioneel hooglaagsysteem, voorzien van alle verstelmogelijkheden.

Voorraad ophalen...

Openingstijden.
Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur waarvan maandag en woensdag uitsluitend op afspraak.
en op zaterdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn wij altijd gesloten. Wilt u ons op een moment bezoeken dat wij niet geopend zijn maak dan even telefonisch een afspraak, ons telefoon nummer is 0031 33 489 33 89.

Aanleiding tot de productie van het Huntingtonbed

In het voorjaar van 2020 hebben Manon van Kampen, Ergotherapeut van Huntington Expertisecentrum Atlant, en Geurt van Engelen van Vemcare, de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een hooglaagbed specifiek gericht op de verpleging van Huntington gebruik(st)ers, besproken.

Vemcare heeft naar aanleiding van dit gesprek in het Heemhof van Expertisecentrum Atlant. en na uitvoerig testen door verpleegkundigen het Huntingtonbed ontworpen. Het Huntingtonbed is op verzoek ontworpen met gestoffeerde en gedeelde zijbeveiliging. Deze zijbeveiliging is voorzien van een dikke laag koudschuim om de kans op kwetsuren te verkleinen en kan eenvoudig naar boven en naar beneden worden verzet. Ook het hoofd- en voetbord zijn voorzien van dikke laag koudschuim. De kwetsbare gebruik(st)er kan zich hierdoor niet bezeren of beschadigen en het Huntington verpleegbed biedt hiermee een geborgen en veilige, beschermende omgeving.

Het Huntington verpleeg bed is voorzien van het professionele hooglaag systeem Sentida 6, van Wissner-Bosserhoff. Het is gebleken dat dit het meest gebruikte hooglaag systeem is in de verzorgings- en ziekenhuizen, dus zijn de meeste verzorg(st)ers goed met dit systeem bekend. Het Sentida 6 is ook het beste hooglaag systeem wat er op dit moment in de handel is. Dit systeem heeft alle wensbare functies en mogelijkheden die men zich voor en zorgbed kan wensen. Uiteraard uitgevoerd met een Trendelenburg en Anti-Trendelenburg stand en in elke stand verrijdbaar. De wielen zijn alle gelijktijdig met een centrale pedaalrem eenvoudig op de rem te zetten.

Zacht en dik gepolsterd

Het Huntingtonbed heeft geen uitstekende delen waardoor deze ook door de deur gereden kan worden. Het bed is in veel kleuren kunstleer verkrijgbaar.
Het gehele bed is brandvertragend en voldoet hiermee aan de eisen voor zorg- en verpleeg instellingen.

Hoewel mensen met de ziekte van Huntington veelal nog wel zelfstandig kunnen staan en lopen, is de kans op bezeren en kwetsuren tijdens de slaap best groot.
Vandaar dat er veelal wordt gekozen voor een speciaal hoog laag bed met een dikke polstering.
Ook voor die mensen die thuis zijn wordt er toch vaak gekozen voor dit bed, een bed wat er ook erg huiselijk uitziet

Voor uitgebreide informatie hebben wij ook de Vemcare Huntingtonbed website hier vindt u nog meer informatie over dit door de zorgverzekeraar erkend hooglaagbed die dus ook vergoed wordt in de thuissituatie.

Inventarisatie
Daarnaast bleek bij de Huntington expertise centra's dat de ervaring met andere merken tot nu toe, niet het gewenste resultaat hadden. Niet alleen liet de kwaliteit te wensen over maar waren de aangebrachte aanpassingen en/of de geïntegreerde mogelijkheden, onhandig, zwaar, niet kwalitatief en totaal niet toereikend voor het geëigende gebruik.
Dit was de mening van de ergotherapeuten, verzorg(st)ers en bewoners, men was ontevreden over de kwaliteit en service van de producten.

Een pracht van een uitdaging voor Vemcare met zijn decennia lange ervaring om hier met een passende oplossing te komen.

Proefplaatsing prototype

Na enige tijd hadden wij een prototype klaar en hebben wij dit bed geplaatst in de Heemhof.
De eerste indruk bleek zeer positief, zo gaven de dames aan. De ergotherapeuten waren positief verrast over het ontworpen bed en de implementatie van hun wensen. Het prototype is binnen het Expertisecentrum van Atlant getest door verschillende cliënten/bewoners en het verplegend personeel. Er bleken hier en daar nog wat aanpassingen nodig om het bed nog beter geschikt te maken maar ook daar hebben wij oplossingen voor gevonden.

Ook is er een keuze gemaakt voor een speciaal kunstleer met een zeer hoge slijtvastheid. Naar inziens van Vemcare ideaal voor het Huntington hoog laag bed en met ontzettend veel keuze in kleuren zodat het bed of de bedden mooi in de omgeving kan worden geïntegreerd en er een zeer huiselijk klimaat kan worden geschapen.

Veilig en beschermd

De gebruik(st)er heeft een veel kleinere kans om zich te beschadigen in dit geheel en dik gepolsterde bed.
Met 1 knop direct toegang tot de gebruik(st)er.
Trendelenburg en Anti-Trendelenburg stand
Centraal geremd

Productie
Inmiddels draait onze productie van dit bijzondere bed al weer een hele tijd en weten steeds meer partijen onze Huntington bedden te vinden. Zowel in verpleeghuizen als in de particuliere situatie worden deze hooglaag bedden ingezet. Door een goede voorraadbeheersing zijn deze Huntingtonbedden vlot leverbaar in de door de gebruik(st)er gewenste uitvoering.

Levering
Het Huntington bed wordt door Vemcare zelf afgeleverd. Tijdens de aflevering geven wij uitleg aan het verplegend personeel over het gebruik en de instellingen van het bed. Voor ons, Vemcare, was het erg dankbaar te horen dat het bed direct een positieve uitwerking had op de bewoners en het personeel.

Inmiddels worden de Vemcare Huntington bedden tot volle tevredenheid van de cliënten én het verplegend personeel gebruikt in binnen- en buitenland.© 2022 Leefcomfort. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions