► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

Visco elastische schuim matrassen

Home > Visco elastisch schuim matrassen

Visco elastische schuim matrassen

Nasa schuim matrassen, Traagschuim matrassen, Visco-elastisch schuim matrassen

Het verhaal gaat dat al in 1966 traagschuim werd ontwikkeld door de NASA dit om tijdens de lancering van de Space Shuttle de enorme versnellingskrachten (g-kracht) op te vangen door de krachten beter over het lichaam te verdelen. Een ander verhaal is dat er tijdens het maken van de mix voor een schuim een foutje is gemaakt en toen dit type schuim ontstond. Welke van deze verhalen nu wel of niet waar zijn is niet belangrijk, feit is dat de ontwikkeling van Traagschuim een geweldig materiaal voor matrassen heeft opgeleverd. Men noemde het ‘temper foam’ omdat het zich vormt naar het lichaam door de lichaamswarmte en zo vond dit schuim zijn weg naar speciale medische toepassingen. Men heeft allerlei namen voor traagschuim zoals Viscose schuim, Nasa schuim, Traagschuim, Tempur schuim en memorie schuim.

Bij het gebruik in zieken- en verpleeghuizen bleek een matras van traagschuim decubitus (doorlig plekken) te kunnen voorkomen bij mensen die langdurig op bed liggen. Vanaf ongeveer het jaar 2002 zijn matrassen van traagschuim een algemeen gangbaar product. Door de drukpunt verlagende eigenschappen zorgt Viscose schuim voor een erg goede en rustige nachtrust. Er bestaan inmiddels 3 manieren om Traagschuim te maken en binnen deze 3 manieren hebben we allerlei kwaliteiten. Een vooroordeel bij traagschuim is dat het erg warm zou zijn, dit is bij bepaalde type traagschuim ook zeker het geval maar er bestaan ook type traagschuim waarbij dit niet het geval is. Zorg er dus voor dat u zich goed laat voorlichten voor u overgaat tot een aanschaf.

Nasa schuim matrassen zijn het zelfde als een traagschuim matras, een Viscose schuim matras of een memory foam matras. Het is alleen een benaming die door veel mensen wordt gebruikt. Met deze matrassen bedoeld men een serie matrassen die gemaakt zijn van Viscose schuim, een materiaal wat drukpunt verlagend werkt en onder druk en warmte van uw lichaam de contouren van uw lichaam aan neemt.

Er bestaan 3 manieren waarop men dit schuim kan vervaardigen, de ene wijze van produceren is beduidend beter dan een ander wijze van vervaardigen. mocht u een matras van dit type willen aanschaffen laat u dan eerst goed voorlichten door een deskundige op dit gebied. Bekende merken van dit type matras zijn Tempur en M-Line. De laatste jaren heeft eigenlijk iedere matrassen fabrikant wel een aantal Viscose schuim matrassen is zijn collectie.

Vaak hoor je dat men erg zweet op een Viscose schuim matras. 

Visco-elastisch schuim matrassen worden ook veel verkocht onder de namen, traagschuim, Tempur schuim, Nasa schuim, Memorie foam en Viscose schuim. Over het ontstaan van dit schuim gaan diverse verhalen maar dit is uiteindelijk ook niet belangrijk. Waar het wel om gaat is dat Visco- elastisch schuim matrassen voor een erg goede nachtrust kunnen zorgen, dit vanwege de drukpunt verlagende eigenschappen. Let echter op, laat u erg goed voorlichten alvorens u tot koop overgaat, er zit namelijk nogal wat verschil in de fabricage wijze en er zijn erg veel Visco- elastisch schuim matrassen waarop u het erg warm krijgt en vaak zelfs zo warm dat u ‘s nachts uw bed uit moet. Maar er zijn ook goede soorten maar deze zijn lastig te vinden. Vandaar ons advies om u eerst goed te oriënteren.

Bij rugklachten etc. zijn Visco- elastisch matrassen (in tegenstelling van wat vaak word beweerd) niet de juiste oplossing, u moet dan een matras nemen die een opwaartse kracht geeft en zodoende de holte van uw rug en/of lenden, opvult.


© 2022 Leefcomfort. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions