► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

Onderhoudstips

Home > Onderhoudstips
LEES WAT ANDEREN OVER ONS SCHRIJVEN

Leefcomfort BV

Drs. W. van Royenstraat 1b
3871 AN Hoevelaken
Tel:. 033-489 33 89
E-mail: info@leefcomfort.nl
KvK nr. 85987069

KOM NAAR HOEVELAKEN
1. De grootste showroom
2. Met de meeste keuze

3. Eigen productie
4. Geen aanbetaling
5. Voor zorg en particulier
6. Uitsluitend goedgekeurde bedden

Openingstijden showroom:

Maandag: qq Alleen op afspraak.
Dinsdag: qqq 10:00 tot 17:00 uur.
Woensdag: q Alleen op afspraak.
Donderdag: q10:00 tot 17:00 uur.
Vrijdag: qqqq10:00 tot 17:00 uur.
Zaterdag: qq 10:00 tot 16:00 uur.
's Avonds: op afspraak geopend.
Zondag en feestdagen: altijd gesloten.  
LET OP! BEZOEK OP AFSPRAAK
GAAT ALTIJD VOOR

Onderhoudstips

Onderhoudstips voor een lang leven van uw Leefcomfort-meubel.

Het is belangrijk om deze regelmatig te onderhouden.

MECHANISME ONDERHOUDSTIPS

Het is verstandig om minimaal 1x per jaar de draaiende delen van het mechanisme in te spuiten met een spuitbus met een blank smeermiddel (bij voorkeur met Teflon). Deze spuitbussen kunt u bij iedere Doe-het-zelf zaak aanschaffen maar ook hier via onze webwinkel kunt u deze bestellen en ook per telefoon 033-4893389. Staat de fauteuil in een erg droge (warme) omgeving of is het erg stoffig onder de stoel, dan is het raadzaam om meerdere malen per jaar dit onderhoud te plegen. Als de fauteuil is voorzien van een sta-op systeem, kunt u de fauteuil in de hoogste stand zetten om het onderhoud te plegen. Bij een fauteuil zonder sta-op systeem kunt u het gemakkelijkste de fauteuil over de ingeklapte voetenbank naar voren kantelen zodat de fauteuil op de voetenbank en voorzijde van de armleggers ligt. Verwijder eerst het stof en ander vuil alvorens u de draaiende delen gaat smeren.

Indien het mechanisme tijdens het verstellen geluid maakt, is het waarschijnlijk dat de smeermiddelen ten gevolge van hoge kamertemperaturen zijn uitgedroogd. Wij adviseren u om dan bovenstaande procedure te volgen en bij hardnekkig kraken of knerpen de handeling meerdere malen uit te voeren tot dat de klacht opgelost is. In het geval van hardnekkig knerpen en/of kraken is het beter om kruipolie te gebruiken, ook deze kunt u bij iedere doe-het-zelf zaak aanschaffen maar u kunt het ook ook per telefoon +31 33 489 33 89  bij ons bestellen. Mailen kan natuurlijk ook via deze link.
Verwijder altijd eerst het stof en vuil zodat dit juist niet in de scharnierpunten komt.

Ook kan de stoffering die langs elkaar schuift soms vervelende geluiden maken. U kunt dit erg eenvoudig oplossen om, na eerst grondig de vlakken te reinigen, (dit lost vaak het probleem al grotendeels op) de vlakken met talkpoeder (verkrijgbaar bij de drogisterij) in te wrijven. Een klein beetje op wat watten en grondig in de stof of op het leder inwrijven totdat u geen resten van de talkpoeder meer ziet. Verbazend maar zelfs het ergste geknerp is als sneeuw voor de zon verdwenen.

MEUBELSTOF STOFFERING ONDERHOUDSTIPS

Het is belangrijk dat u uw stoffering netjes en regelmatig onderhoudt. Stoffen bekleding verschiet door zonlicht dus vermijd zonlicht op uw meubel. Spelende kinderen en huisdieren horen niet op uw meubels en brengen vaak ernstige schade toe aan de stoffering van het meubel. Jeanskleding kan verf afgeven en overzetten en dit is niet meer te verwijderen. Daarnaast veroorzaken jeans een aanzienlijk hogere slijtage.

Wat noodzakelijk voor de levensduur en het fris houden van de kleur is om wekelijkse stof te zuigen en zachtjes na te borstelen. Nooit tegen de pool in borstelen bij poolstoffen en gebruik een glad mondstuk op uw stofzuiger.

BEHANDELING VAN VLEKKEN C.Q. ONDERHOUDSTIPS

De gemorste substantie zo snel mogelijk met een lepel verwijderen; altijd vanaf de buitenrand van de vlek naar binnen toe werken. Vochtige vlekken daarna droogdeppen met tissue, nooit wrijven. Daarna kunt u de vlek afnemen met een sopje van een PH neutrale zeep (PH neutrale zeep is tegenwoordig overal te koop en dit beschadigt nooit de stof, ook erg prettig voor uw kleding) Na het reinigen moet u het gehele oppervlak bevochtigen zodat vuilresten naar buiten drijven waar u het op de rand van uw zitting, armlegger of rug niet meer terug ziet. Vlekken of vuil kunt u ook gemakkelijk verwijderen met Total Clean, dit is een sproei flacon met een veilig middel, eenvoudig insproeien en weer opdeppen, het verwijdert gemakkelijk en veilig het meeste vuil en zelfs hardnekkige vlekken zullen doorgaans verdwijnen. Na de behandeling werkt het product nog 8 tot 12 uur door. U kunt Total Clean via onze webwinkel bestellen maar ook per telefoon 033-4893389

Hebt u per ongeluk smeer, olie of vet op uw stoffering gekregen dan is dit erg gemakkelijk te verwijderen met Snelreiniger, dit is een ontvettingsspray waarbij, door eenvoudig de plek grondig in te spuiten, de smeer als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. Zelfs grote klodders smeer lossen eenvoudig op. Veel vervuilingen zijn gebaseerd op vet en verdwijnen dus simpel met deze spray. Deze “Snelreiniger” komt u maar zelden tegen in “doe het zelf” zaken of andere winkels maar kunt u via onze webwinkel bestellen maar ook per telefoon 033-4893389 ons bestellen.

LEDEREN STOFFERING ONDERHOUDSTIPS

Meubelleder heeft afhankelijk van het gebruikte type leder wel en geen finish (blanke lak) laag. Vol anilineleder heeft geen beschermlaag zodat een druppel water al onmiddellijk een donkere vlek achterlaat. Ook bij gefinished (vol dekverf) leder zal bijv. transpiratie op den duur zijn sporen achterlaten, maar huidzuur is altijd de grootste bedreiging voor meubelleder. Wees erg voorzichtig met de volgende producten: nagellak removers, aceton, haarlak, lijmen, was, schoensmeer, chemicaliën en schoonmaakmiddelen, deze kunnen ernstige schade aan uw leder aan brengen

Voorkom ook op uw lederen meubelen overmatig zonlicht en streef een vochtigheidsgraad van ongeveer 65% na. Één van de meest voorkomende onderhoudstips is hoe u het knerpen of kraken van leder kunt opheffen door daar waar het leder elkaar raakt wat talkpoeder te wrijven na deze plaatsen eerst grondig gereinigd te hebben. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen, spelende kinderen (gespen, ritssluitingen), huisdieren en jeanskleding.

REGELMATIG ONDERHOUD C.Q. ONDERHOUDSTIPS

Wekelijks afstoffen en iedere 3 maanden inspuiten met Easy Clean & Care daarna met een zachte schone doek rustig uit poetsen behoort ook tot de onderhoudstips. Easy Clean & Care reinigt het leder, het voedt het leder en na een aantal keren gebruik van Easy Clean & Care laat dit een vuil- en water afstotend laagje achter. U kunt hier Easy Clean & Care via onze webwinkel bestellen maar ook per telefoon 033-4893389


© 2022 Leefcomfort. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions