► GEEN AANBETALING  EIGEN ONTWERPEN      KORTE LIJNEN, SNELLE REACTIE'S
10 JAAR GARANTIE OPLOSSINGSGERICHT  GROOTSTE COLLECTIE
► NEDERLANDS FABRIKAAT SINDS 1995 UW SPECIALIST  UNIEKE SYSTEMEN EN ONTWERPEN

Vemcare Jointcare stoel

Home > Vemcare jointcare stoel
Vemcare Jointcare stoel
Vemcare Jointcare stoel
Vemcare Jointcare stoel
Vemcare Jointcare stoel
Vemcare Jointcare stoel

SPECIALE ZORGFAUTEUILS

Als men in aanmerking komt voor een nieuwe heup of knie, neemt men automatisch deel aan het Heup- en Knieproject. Deze groep heeft tot doel om met de cliënt zo praktisch mogelijk te oefenen, zodat men op het moment van ontslag zelfstandig kan (trap)lopen en in en uit bed komen.

Revalidatie

Meestal moet de patiënt de dag na de operatie al uit bed. Afhankelijk van het verloop van het herstel en de behandeling van de orthopedisch chirurg en de protocollen in het ziekenhuis, mag of moet men het been met daarin de heup- of knieprothese geheel of gedeeltelijk belasten.

Hierbij kan de Vemcare JointCare stoel een belangrijke rol spelen. Doordat deze stoel in alle standen erg gemakkelijk (mechanisch of elektrisch) te verstellen is, kan de patiënt diverse posities van de knie of heup oefenen. Dit kan de revalidatie aanzienlijk bevorderen en is voor de cliënt een erg prettige wijze van training.

De JointCare stoel is voorzien van een Trendelenburgstand. Mocht de cliënt onwel raken dan is de stoel op een snelle manier in de Trendelenburgstand te plaatsen.

Onze collectie zorgstoelen en dus ook zorg fauteuil Jointcare kunnen voor diverse doeleinden worden ingezet, zoals bij dialyse centrum, reuma patiënten, wachtruimtes voor een operatie, gehandicapten zorg, dementie centra, en voor dagopvang. Uiteraard kunnen deze zorgstoelen worden voorzien van allerlei diverse opties waaronder een stootrand voor zwaarder gebruik en een tafelblad voor het eten.

Bij deze groep mensen is het uiterst belangrijk dat de zitting meebeweegt en kantelt zodat er veel minder druk op het zitvlak komt en de afschuifkrachten ook sterk worden verminderd. Bij bijna alle hier getoonde modellen kunnen wij deze zorgfauteuils ook geheel naar uw maten en wensen speciaal voor u vervaardigen.

Tevens kunnen deze fauteuils met allerlei opties worden uitgevoerd zodat de fauteuil precies aan die eisen die voor de betere zorg aan een fauteuil gesteld kunnen worden, voldoet. Een zeer grote keuze uit allerlei opties maakt de zorgfauteuil zoals u deze wenst. Praktisch alles is mogelijk voor deze collectie al zit er per model nog wel wat verschil in de mogelijkheden . Vraag eens naar de mogelijkheden en prijzen van zorg fauteuil Jointcare
Zorgfauteuils voor zorgbedrijven

Wat in eerste instantie de belangrijkste eisen voor zorginstelling zijn, is het uitgangspunt bij deze collectie. Daar komen verschillende aspecten bij kijken om een professioneel en praktisch product te creëren.

Natuurlijk zijn dat de wettelijk vereiste brandvertragende en veelal de incontinentie bestendige stoffering maar ook de handelbaarheid, de wendbaarheid, de reinigings mogelijkheden en de kwaliteit zijn kenmerken waarom een groot aantal zorginstellingen onze producten inzetten.

Voor deze collectie zorgfauteuils zijn er veel opties mogelijk zodat wij deze zorgfauteuils naar u wensen kunnen leveren. Welke wensen u ook heeft, en of het nu om 1 stuks gaat of 100 stuks, wij maken het waar. Kom gerust eens met ons om de tafel zitten om de mogelijkheden te bespreken. Wij bieden onze professionele producten aan voor een zeer scherpe prijs.

Wie en wat is Leefcomfort?

Leefcomfort produceert al sinds 1995 maatwerk oplossingen. Hiermee is dit de oudste maatwerk specialist op fauteuil gebied. Vanaf het begin zijn wij toonaangevend geweest en nog steeds worden wij constant gekopieerd.

Wij hebben in al die jaren ook een zeer groot aantal zorginstellingen en aanverwante bedrijven als tevreden klant mogen begroeten.
Onze zorgstoelen zijn ontworpen en worden geproduceerd door ons bedrijf Vemcare is de zorgafdeling van Leefcomfort, wij leveren en produceren sinds 1995 een zeer brede collectie zorgstoelen (waarvan de JointCare stoel één van de modellen uit ons pakket is) en waarbij de aandacht vooral is gericht op gebruikers die een
ander eisenpakket hebben dan de gewone thuisgebruiker.

We denken dan vooral aan verrijdbaarheid met een persoon in de fauteuil, incontinentie problemen, doorzitten, scheef zitten, wegvallen in de fauteuil, of de mogelijkheid tot een tafelblad of werkblad en speciaal aan specifieke eisen aanpassingen in het ontwerp.

Omdat ieder probleem zijn eigen aanpak vereist hebben wij stoelen ontworpen die voor dat specifieke probleem in samenspraak met de afdelingen van zorginstellingen die jarenlange ervaring hebben met dit probleem.

Wij blijven ons steeds vernieuwen en bieden dan ook modellen aan die u nergens anders tegenkomt. Wij staan na al die jaren nog steeds op een eenzame 1ste plaats.
Al onze fauteuils kunnen wij leveren met of zonder relax systeem, met een sta-op systeem, met een draaivoet, elektrisch bediend of handmatig.

Leefcomfort staat ook bekend als
bedenker van het tweepersoons hoog laag bed en de boxspring uitvoering. Ook hiermee lopen wij ver voorop en kunnen andere aanbieders niets anders doen dan trachten ons te kopiëren.

Inmiddels hebben wij de meest uitgebreide collectie erg fraaie en niet stigmatiserende één- en tweepersoons hoog laag verpleegbedden van Europa.
Bij alle hooglaag bedden die wij produceren en/of leveren krijgt u een ISO certificaat zodat u nooit problemen kunt krijgen met een eventuele zorgverstrekker of zorgorganisatie.

Vemcare Jointcare stoel

Omdat deze zorgstoel Jointcare speciaal op bestelling wordt geproduceerd en/of voorzien van de opties zoals de klant dit wenst, is het niet mogelijk om deze fauteuil via onze webwinkel te bestellen.

Zorginstellingen wordt aangeraden voor aanvragen van grotere aantallen om contact met ons op te nemen. De totaal prijs wordt bepaald door de gewenste configuratie van de fauteuil. Deze zorgstoel is speciaal ontworpen voor zorginstellingen en voor particulier gebruik.

U ziet, ook zorg fauteuils kunnen er mooi uitzien.

Voorraad ophalen...

Zoekt u een ander model maar wel een stoel geschikt om in de zorg te worden ingezet volg dan deze link maar misschien zoekt u wel een ergonomisch gevormde bank voor in uw bedrijf of bijpassend bij een zorgstoel en waarbij u zelf de maten kunt bepalen zodat deze mooi in het interieur past klik dan op deze link.

Leefcomfort produceert en levert sinds 1995 zorg, relax en sta-op fauteuils.
Wij hebben de allergrootste collectie geheel op maat gemaakte fauteuils en deze kunt u in onze 1500 m² grote showroom uitproberen.

Openingstijden.
Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur waarvan maandag en woensdag uitsluitend op afspraak.
en op zaterdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn wij altijd gesloten. Wilt u ons op een moment bezoeken dat wij niet geopend zijn maak dan even telefonisch een afspraak, ons telefoon nummer is 0031 33 489 33 89.

EIGENSCHAPPEN:

Stalen buizenframe.

Armleggers worden geproduceerd van in lamellen verlijmd FCS hout.
Alle hoeken zijn afgerond ter voorkoming van letsel.
De gehele stoel is voorzien van een dik pak brandvertragend schuim.
Zeer sterke constructie voor een langdurig gebruik.

Vemcare besteedt tijdens de productie van de collectie Care en de collectie Relax haar uiterste zorg. Deze stoelen moeten voor een lange tijd ingezet kunnen worden. Vemcare gebruikt de allerbeste materialen om duurzaam comfort te garanderen.

Kwaliteits rompen uit hout en metaal

Hout

Het hout voor de zijpanelen bestaat uit houten dune platens die om en om worden verlijmd. Hierdoor kan dit hout niet of nauwelijks werken. Onder invloed van vocht en droogte, trekt het niet krom en gaat het niet scheuren of barsten.

Omdat de verschillende lagen kruislings zijn verlijmd, zijn de houten platen sterker dan platen van massief hout die dezelfde dikte hebben.

Massief hout is sterk in de lengterichting maar kan sneller breken in de dwarsrichting, dit is de reden waarom wij dit plaatmateriaal gebruiken.

Ook buigt het gebruikte plaatmateriaal niet of nauwelijks bij belasting.
Onze rompen hebben afgeronde hoeken waardoor men de romp niet voelt.
Hierdoor zal er ook aanzienlijk minder kans zijn op slijtage van leder, stof of schuim.

Al het gebruikte hout voldoet aan het FSC keurmerk.

Metaal

De verstelbare relaxframes en rugleuning buizenframes worden vervaardigt uit metaal.

Nosagveren

Deze plate kwalitatieve stalen veren worden door Vemcare in de zitting gebruikt.,
Wij hebben gekozen voor deze veerelementen vanwege de uitstekende verende eigenschappen. Door de veer elektrisch te harden kan deze hierdoor jaren mee zonder aan kwaliteit in te boeten.

Vulling Materiaal

Juist de gebruikte vulling materialen spelen een belangrijke rol voor het verkrijgen van optimaal zitcomfort. Het behoud van de veerkracht, ook bij intens gebruik, is essentieel voor duurzaam topcomfort.

Koudschuim is het meest duurzame en kwalitatieve vulling materiaal en ook brandvertragend. Daarom gebruikt Vemcare dit kwalitatief hoogwaardige materiaal.

High Resolution Foam

Na 8 jaar behoudt koudschuim nog steeds 80% van zijn veerkracht. Andere schuimsoorten verzwakken tot 20% van hun oorspronkelijke veerkracht. Koudschuim ook wel High Resolution Foam (kortweg HR schuim) genoemd, heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert.

Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig met een hoge puntelasticiteit, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur.

Verschillende lagen koudschuim van diverse densiteiten zorgen voor een optimaal comfort en veerkracht.
Bovenaan ligt schuim met een lagere densiteit om het zachte, soepele gevoel bij het eerste contact te optimaliseren. Daaronder liggen schuimlagen met een hogere densiteit om ervoor te zorgen dat het zitmeubel optimale ondersteuning en comfort biedt bij het langdurig zitten.

Visco elastisch schuim

In sommige gevallen is er een drukverlagend materiaal in de toplaag van de zitting noodzakelijk. Vemcare maakt hierbij gebruik van visco elastisch schuim (ook wel TEMPUR of traagschuim genoemd} is een temperatuurgevoelig materiaal.

Dankzij de visco elastische eigenschappen vormt het materiaal zich naar de contouren van het lichaam.
Het gewicht en de beweging van uw lichaam worden perfect geabsorbeerd en gelijkmatig verdeeld, zodat pijnlijke drukpunten worden gereduceerd. Visco elastisch schuim komt altijd weer terug in haar originele vorm.

Afmetingen Vemcare JointCare stoel:

Zithoogte 50 cm

Zitdiepte 50 cm

Zitbreedte 55 cm

Armleggerhoogte 23 cm

Ruglengte 80 cm

Standaard inbegrepen:


Mechanische verstelling

Rugleuning verstelling d.m.v. gasveerhendel

Kantelverstelling

Trendelenburg Positie

Duwbeugel

Wielen 100 mm met rem

Doorlopende beensteun

Keus uit veel kleuren kunstleer


© 2022 Leefcomfort. Alle rechten voorbehouden. Gerealiseerd door NIKU Solutions