• Ergonomische en Levenscomfort verhogende producten
BROCHURE

BROCHURE

Wenst u een gratis brochure te ontvangen?

THUIS DEMO

THUIS DEMO

Een gratis en geheel vrijblijvende thuisdemonstratie?

HAAL-EN BRENGSERVICE

HAAL-EN BRENGSERVICE

Vraag hier onze gratis en geheel vrijblijvende haal en breng service aan.

Gemakkelijke hulpmiddelen

Hoofdkussens

Hoofdkussens zijn er in allerlei maten en soorten, maar wat zijn nu de eisen aan een goed hoofdkussen; Zo kennen wij hoofdkussens voor rugslapers, buikslapers en zijslapers. Een kussen voor een rugslaper moet geen opwaartse druk op de nek uitoefenen dit omdat u anders last krijgt van nekklachten, schouders en de bovenrug.Daarentegen moet een kussen voor een zijslaper die dikte en stevigheid geven om de grote ruimte tussen de schouders en het hoofd op te vangen.
De buikslaper kan het beste trachten af te leren om op de buik te slapen, want vroeg of laat krijgt deze klachten aan de onderrug, maar dit is heel erg lastig om af te leren. Het beste voor een buikslaper is om helemaal geen kussen te gebruiken maar als men perse een kussen wil gebruiken dan is dus een dun kussen wat ook goed ademend is de beste oplossing.

Ook bestaan er erg veel soorten vulling voor de hoofdkussens zoals,

Een donzen hoofdkussen

Donzenkussens en verenkussens worden misschien wel het meest verkocht. Dons is vrij zacht terwijl een veren kussen redelijk stevig is. Een hoofdkussen van dons bestaat eigenlijk altijd uit een bepaalde verhouding dons en veren waarbij de veren de hardheid en het gewicht bepalen.

Een wollen hoofdkussen

En dan een hoofdkussen van wol, daar kan je relatief lang mee doen zonder dat er volume vermindering optreed. Een wollen hoofdkussen is stevig en biedt veel veerkracht maar voelt toch zacht aan. Over het algemeen is de wol tot bolletjes verwerkt en hierdoor kan er, mits er een rits in het hoofdkussen is aangebracht, de vulling gemakkelijk worden verminderd of juist worden toegevoegd, Zo krijgt men dan een andere hardheid of zachtheid.

Een latex hoofdkussen

Een hoofdkussen van latex is vormvast en erg veerkrachtig. Wel is dit type kussen relatief warm en niet geschikt voor mensen die veel transpireren. Een goed alternatief is een Latex hoofdkussen wat van Talalay latex is gemaakt, deze kussens ventileren veel beter en toch behoud u de voordelen van het latex. Dit type kussen is vaak beter geschikt voor mensen die erg stil slapen en dus weinig draaien tijdens de slaap. Latex kussens worden in mallen gegoten waardoor het hoofdkussen zijn vorm krijgt.

Synthetische vezelballetjes hoofdkussen

Bij een dergelijk hoofdkussen worden synthetisch vezelballetjes als vulling gebruikt, deze vezelballetjes zijn veerkrachtig en erg comfortabel met een erg goede beluchting. Deze kussens geven over het algemeen wat minder steun maar zijn over het algemeen uitwasbaar en daarom ideaal voor mensen met een allergie.

Mais vezelballetjes hoofdkussen

Een hoofdkussen gevuld met mais vezel bolletjes heeft natuurlijke materialen als vulling, hierdoor werkt het goed voor mensen die transpireren. Het mais neemt namelijk het vocht op, dit in tegenstelling tot synthetische of gesloten materialen. Ook dit hoofdkussen is wasbaar en ook hierbij kunt u de hard/zachtheid  veelal zelf regelen.

Traagschuim hoofdkussen

Traagschuim heet eigenlijk Viscose elastisch Polyurethaan schuim maar wordt onder allerlei namen verkocht, namen zoals memory foam, Nasa Schuim, Tempur, Slowmotion en geheugenschuim. Dit schuim type vormt zich geheel naar de contouren van uw hoofd en nek en geeft een drukverlagend effect én ondersteuning. Traagschuim kussens worden vaak als nogal warm ervaren dit vanwege de gesloten structuur van het materiaal.

Gierstkorrels en spelt hoofdkussens

Gevuld met gierstkorrels of spelt geven een speciaal gevoel aan hoofdkussens en werken bovendien verkoelend. Sommige mensen zweren bij dit type hoofdkussen en ook deze zijn van natuurlijke materialen gebruikt

Polyester hoofdkussens

Een hoofdkussen van Polyester is dus gevuld met synthetische vlokken. Dit zijn erg warme kussens en absoluut niet geschikt voor mensen die snel last hebben van transpiratie. Polyester is een vrij goedkoop materiaal en hierdoor zijn de goedkope kussens dan ook vaak vervaardigd met polyester.

Polyether hoofdkussens

Een polyether kussen is lekker zacht en geproduceerd met een vulling van polyether-schuim. Polyether heeft een gesloten celstructuur hierdoor is er een slechte ventilatie en wordt het kussen en snel broeierig. .

Koudschuim hoofdkussens

Koudschuim is een zeer veerkrachtig kwaliteits materiaal en heeft een lange levensduur en een erg goede ventilerende eigenschappen, hierdoor krijgt u een lekker koel hoofdkussen. Door de veerkracht bent u verzekerd van een goede ondersteuning. Koudschuim hoofdkussens worden meestal in gesnipperde vorm in het kussen gedaan en kunnen indien deze met een rits zijn uitgevoerd, ook gemakkelijk in dikte en vullingsgraad worden bijgesteld naar uw wensen.

Alle 14 resultaten